Kültürel Miras

KÜLTÜREL MİRAS

MEB'in desteklediği e Twinning platformunda kültürün merkezde olduğu, Kültürel Miras projesi Türkiye'den Van, İzmir, İstanbul, Samsun, Balıkesir ve Şanlıurfa'dan okulların dahil olduğu ve aynı zamanda yurtdışından da Azerbaycan, Yunanistan, Fransa, Tunus, Ukrayna ve Hırvatistan'daki öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla hayata geçti. Öğrencilerimiz projede kültür teması doğrultusunda aylara göre; "tarihi miras, yazılı ve sözlü miras, el sanatları mirası, örf ve adetlerimiz, dilimiz zenginliğimiz, geleneksel danslarımız, geleneksel kıyafetim, geleneksel yemeğim ve geleneksel müziğim başlıkları üzerinde çalışıyorlar. Bu çalışmalarıyla öğrenciler  farklı okullardan arkadaşları ile buluşarak birlikte öğreniyor, keşfediyor. Öğrencilerin böylelikle problem çözme, yaratıcılık ve dil becerileri gelişiyor ve bu sayede birçok kazanım elde ediliyor. Pandemi döneminde online eğitimle öğretmenlerin rehberliğinde, öğretmen-öğrenci-veli işbirliğiyle öğrenciler eğlenip deneyimleyerek farkındalık ve duyarlılık göstererek öğrenme çalışmaları yapıyorlar, güzel işlere imza atıyorlar.

16.03.2021 959

01-04-202101-04-202101-04-2021